Ring när som helst

Vi har jour dygnet runt

Planeringen inför begravningen

Vi stöttar er genom planeringen av en personlig och värdig begravning, med fokus på era och den avlidnes unika önskemål.

På vårt kontor i en lugn miljö eller vårt besök i ditt trygga hem

Vid vår första kontakt med dig för att ordna med begravningen vill vi med vår kunskap och erfarenhet möta dina och den dödes önskningar inför det som ska bli en vacker och värdig högtid. Det underlättar mycket om den döde skrivit ner sina önskningar i Livsarkivet som man får hämta gratis hos oss.

Vi går lugnt igenom hur alla detaljer skall ordnas och vi kan ge fina förslag och råd om du känner dig otrygg och osäker på vad som blir bäst för just din anhörige.

Vi har relativt stora besöksrum där man i tider av Coranepedemin kan sitta med stora mellanrum samt att vi har handsprit tillgängligt. Vi är också öppna för kundbesök i hemmet. Det går också väldigt bra att ha ”telefonplanering”.

Praktiska frågor

Ett dödsfall väcker en mängd olika frågor, många av rent praktisk karaktär. Det kan gälla betalning av räkningar, uppsägning av lägenhet, anmälning av försäkringar etc. Vi hjälper dig gärna med att ta tag i detta. Vi kan informera dig om vad som gäller och om du vill, även utföra tjänsterna. När det gäller uppsägningar av lägenheter brukar praxisen vara att man får betala hyran för dödsmånaden och en till.

Här kommer några frågeställningar som vi kommer att ta upp under ert besök på byrån och som ni kan förbereda er på.

Ett besök brukar ta ca. 2 timmar då det är många frågeställningar som ska gås igenom.

Hade den avlidne själv några önskemål? Finns något nedskrivet?

  • Jord- eller kremationsbegravning
  • Annons och i vilken tidning/tidningar (symbol, vers)
  • Minnesstund
  • Kyrka där begravningen ska äga rum
  • Kyrkogård där personen ska ligga
  • Bouppteckning
  • Gravsten eller namnkomplettering
  • Vilka kläder personen ska ha på sig i kistan
  • Sång och musik (sångsolist eller annan medverkande)
  • Hur den ekonomiska situationen ser ut så man t.ex. vet vilken kista man kan välja och om kan ha minnesstund osv.

Du är alltid välkommen att boka ett möte med oss för en personlig konsultation

Dokumentation och kostnadsredovisning

En tydlig kostnadsredovisning följer genom hela ärendet. När allt är bokat och klart får du en skriftlig dokumentation som du får ta med hem. Det kan vara tryggt att kunna gå tillbaka och se vad vi har gått igenom och vad som är bestämt. När sedan begravningen varit sammanställer vi alla kostnader efter den faktiska situationen.

Visning

Om du vill ordnar vi så att du och din familj får se den döde när han/hon är färdig i sin kista. Denna stund kan för er anhöriga vara lika viktig som själva begravningen. Ni får i lugn och ro ta ert eget farväl av den döde

Ett ljust minne

När vi vet vad ni vill få hjälp med kan vi arbeta så att både ni som anhöriga och era gäster på begravningen känner er trygga och säkra på att allt kommer att bli som det är tänkt. Det gör så att ni får kraft över till att bära er sorg och att begravningsdagen kan bli till ett ljust minne för er. Vi finns hela tiden till hands för att stötta er och gästerna.

Underleverantörer

De underleverantörer som vi använder är noga utvalda av oss för att hela upplevelsen av begravningshögtiden ska bli så bra som möjligt. Det gäller blomsterhandlare, förtäringsfirmor, solister och musiker med flera. Vi värnar om ett lokalt sammararbete och att det är ni som kunder som väljer vilka som ni vill vi ska vända oss till.

Klicka på länken för att besöka vår kistleverantör där man på ett miljövänligt sätt tillverkar kistor och urnor Fredahls/Rydéns

 

Ring oss - Gnosjö

0370-993 90

Ring oss - Gislaved

0371-22 63 99

Ring oss - Juridik

0370-180 74

Vi har jour dygnat runt

0370-180 90

Värnamo

Växjövägen 5
331 32 Värnamo

 0370-180 90
 info@lundellbegravningar.se

Gnosjö

Industrigatan 15,
335 32 Gnosjö

 0370-993 90
 info@lundellbegravningar.se

Gislaved

Sjukhusgatan 11,
332 38 Gislaved

 0371-22 63 99
 info@lundellbegravningar.se